image

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27
Plán aktivizací 27.-31.10.2025
28 29 30 31 1 2
3
Plán aktivizací 3.11.-7.11.2025
Doporučení - respirační onemocnění
4 5 6 7 8 9
10
Plán aktivizací 10.11.-.14.11.2025
11
Svatý Martin - 11.11.2025
12
Hudební dopoledne s dětmi ZŠ a SŠ Nerudovka - 12.11.2025
13
Mše svatá - 13.11.2025
14 15 16
17
Plán aktivizací 17.11.-21.11.2025
18 19 20
Podzimní tvoření se žáky ZŠ Zdíkov
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Úvod > O nás > Kůsovské novinky > Jídelníček 2023

Jídelníček 2023



Datum konání:
26.6.2023
Datum ukončení:
31.8.2023
26. týden 2023
27. týden 2023
Jídelníček 2023 26 týden.pdf  Jídelníček 2023 27 týden.pdf
28. týden 2023  
   

Jídelníček.jpgDne 13. 12. 2014 nabylo účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Tento právní předpis nařizuje povinnost informovat spotřebitele o potravinových alergenech vyskytujících se v nabízené potravině nebo pokrmu. Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Značení alergenů je pouze informační požadavek, tato povinnost se týká všech výrobců potravin a všech provozoven veřejného stravování. Vedoucí kuchyně musí potravinové alergeny jasně a zřetelně označit tak, aby byl strávník dostatečně informován o potravinových alergenech obsažených v podávaných pokrmech.

Alergeny_info_Kůsov.doc